Eesti keeles English
Türkçe
Konsolosluk Bilgileri » Vize Kuralları »

Vize Kuralları

19.07.2017

Estonya'da 21 Aralık 2007 tarihinden itibaren Schengen vizesi geçerlidir.

- Vize tipleri
- Vize başvuru sırasında gerekli belgeler
- Erasmus Öğrencileri
- Vize ücretleri
- Vize red kararına ilişkin feshetme veya iptal icin başvurma


VİZE TİPLERİ

Havaalanı transit vize (A tipi) - Estonya Havaalanında uluslararası transit bölgesine giriş için ve kişinin kanunen girişinin uygun olduğu bir sonraki transit ülkeye ya da varış ülkesine hareketine kadar orada kalması için verilen vize. Bu vize Estonya’ya giriş veya Estonya’da kalış hakkı vermez.

SCHENGEN VIZESI (C tipi) – Schengen bölgesine tek ya da çok giriş ve orda kalış için verilen vize. Vize süresi kisinin Schengen gecmisine göre degismektedir.

ULUSAL VIZE (D tipi) - Eğitim, iş veya aile ziyareti amacıyla verilebilir. Uzun süreli vize, Estonya'ya bir veya çok girişli olarak 365 güne kadar kalma ve 12 aya kadar geçerlilik süresi ile verilebilir.


VİZE BAŞVURUSU SIRASINDA GEREKLİ GENEL BELGELER

Vize başvuruları için internetten online olarak randevu almanız gerekmektedir.

  1. Geçerli bir seyahat belgesi - en az 2 adet boş vize sayfası olmalı ve vizenin geçerliliğinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalı.

    Pasaportun ilk veriliş tarihleri üzerinden 10 yıl veya daha çok zaman geçmişse; başvuru sahiplerinin yeni bir pasaport başvurusunda bulunup elçiligimize yeni pasaportları ile gelmesi gerekmektedir.
    10 yıldan daha eski olan pasaportlara vize başılması mümkün değildir.

  2. Vize başvuru formu

    Vize başvuru formu online olarak bilgisayar ortamında http://www.mfa.ee/visa adresinden doldurulacaktır. Doldurduğunuz formun çıktısını doldurduktan hemen sonra veya e-mail adresinize sistemimiz tarafından gönderildikten sonra alabilirsiniz. Gelen bu formun çıktısını Estonya Büyükelçiliğine imzalı olarak diğer gerekli vize evraklarıyla beraber şahsen getirmeniz gerekmektedir. Sadece imzalı başvuru formları vize başvurusu için geçerli olacaktır.

    ! Formu doldururken lütfen Türkçe karakterler (İ, ı, Ĝ, ğ,  Ç, ç, Ş, ş ) kullanmayınız!

  3. Bir adet renkli fotoğraf (35 x 45 mm ölçülerinde; arka fonu beyaz ve tek renk) Lütfen resmi başvuru formuna yapıştırmayınız.

  4. Estonya’da geçerli bir sağlık sigorta poliçesi (Estonya’da kalış süresinin tamamını içeren ve en az 30 000 EURO kapsamı olan)

  5. Seyahatin amacını ve sebebini garanti eden belgeler (vize davetiyesi ya da uluslararası organizasyondan bir davetiye mektubu, kayıtlı bir turist/seyahat acentesinden makbuz (voucher), varış ülkesine giriş yetkisi veren belge, Estonya’da çalışmayı sağlayan bir belge, yolculuk veya uçak bileti rezervasyonları)

  6. Hem planlanan seyahat süresi hem de kendi ülkenize veya ikamet ettiginiz ülkeye dönüş için yeterli mali kaynağınız olduğunu belgeleyen dökümanlar (Estonya’da geçireceğiniz hergün için 84 Euro)
    (Örnek Banka Mektubu ve Ekstre Belgesi).

  7. Vize ücreti ödendiğine dair dekont.

    Kısa süreli vize (C tipi Schengen vizesi) 60 €
    6-12 yaş arası coçuklar için kısa süreli vize (C tipi Schengen vizesi) 35 €
    Uzun süreli vize (D tipi) 80 €


VİZE ÜCRETLERİ

Estonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapıldığı taktirde, vize ücreti için bu hesap numaraları kullanılacaktır.


Garanti Bankasi Gaziosmanpaşa Şubesi

Alacaklı: EESTI VABARIIGI SUURSAATKOND ANKARA

Şube kodu: 324

Hesap numarası: 9097779

Swift kodu: TGBATRISXXX

IBAN: TR28 0006 2000 3240 0009 0977 79

Havaalanı transit vize (A tipi) 60 €
Kısa süreli vize (C tipi Schengen vizesi) 60 €
6-12 yas arasi cocuklar icin kisa sureli vize (C tipi Schengen vizesi) 35 €
Uzun süreli vize (D tipi) 80 €

Aşagıda belirtilen kişiler, C tipi vize başvuru ücretinden muaftırlar:

  • Estonya'ya, Estonya Cumhurbaşkanı’nın, Parlamento üyelerinin, Estonya hükümeti üyelerinin, Yargıtay Başkanı’nın, Sayıştay Başkanı’nın, Danıştay Başkanı’nın, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın, Genel Kurmay Başkanı’nın daveti üzerine veya Dış Politika, Kalkınma Politikası ya da diğer önemli ulusal çıkarlar ya da insanı nedenlerle gelenler.
  • 6 yaşın altındaki çocuklar,
  • Hükümetlerce ya da Avrupa Birliği kanunlarınca yapılan uluslararası antlaşmalar, uluslararası yükümlükler ya da uygulamalar kapsamındaki hükümetin kararları tarafından önceden belirlenmiş durumlardaki kişiler;
  • AB Ülkelerinin, Avrupa Ekonomik Topluluğu ülkelerinin ya da İsviçre Konfederasyonunun vatandaşlarının aile bireyleri;
  • Öğrenciler, yükseklisans öğrencileri ve eğitim veya eğitime bağlı staj amacıyla eğitimlere eşlik eden öğretmenler.
  • Bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek üzere Avrupa Birliği içinde seyahat eden araştırmacılar.
 


VİZE RED KARARINA İLİŞKİN FESHETME VEYA İPTAL İÇİN BAŞVURMA

05 Nisan 2011 tarihinden itibaren yabancı ülke vatandaşı, olumsuz vize sonucuna ilişkin olarak feshetme veya iptal için başvurma hakkına sahiptir.

Vize başvurusu reddedilen kişi veya vize sahibi olup vizesi iptal edilen kişi 30 gün içerisinde başvuru yapmış olduğu temsilciliğe yazılı olarak basvuru formu ile birlikte müracaat edebilir.

Başvurusunun yeniden değerlendirilmesi için yapacağı bu başvuru için ödemesi gereken ücret 20 EURO dur.

TopBack

© Estonya Büyükelçiliği, Ankara Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: