Eesti keeles English
Türkçe

Estonya Büyükelciği Ankara yakınlarında Kuzey Yürüyüş etkinliği düzenledi

21.02.2011

19 Şubat tarihinde Türkiye´deki Estonya Büyükelciği, Estonya´nın bağımsızlığının 93. yıldönümü için Ankara yakınlarında Gölbaşı´nda Kuzey Yürüyüşü düzenledi. Kuzey Yürüyüşün yaratıcısı ve Marko Kantaneva markası altında yürüyüş aletleri üreten ME Sisustus Estonya şirketinin sahibi Marko Kantaneva Kuzey Yürüyüşünü tanıttı.

Yürüyüşe Devlet Bakanı Egemen Bağış da dahil olmak üzere Türk makamlarının temsilcileri, diplomatlar ve Türkiye´nin her yerinden Estonya´ nın arkadaşları katıldı. Kısa bir eğitimden sonra bütün katılımcılar batonları aldı ve yağmura rağmen mutlukla 3 kmlik uzun yolu geçti. Sportif kısmın ardından sıra resepsiyona geldi.

Estonya Büyükelçisi Aivo Orav konuşmasında Estonya´nın her zaman Türkiye´nin desteğini hissettiğini ve şimdi AB üye devleti olan Türkiye´nin gayretlerini Estonya desteklemektedir dedi. Ayrıca Kuzey Yürüyüşünün Türkiye´de birçok takipçi kazanacağını umut etti.

Devlet Bakanı Egemen Bağış Estonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin şu anki gibi tarihte de hep sıcak olduğunu belirtti.

Ayrıca 2012 yılında Avrupa Spor Başkenti olacak olan İstanbul’u bu yeni sporu tanıtmaya çağırdı.

Medyanın ilgisi çok yüksekti, neredeyse bütün Türk TV kanalları ve günlük gazetelerde bu etkinlik yayımlandı.

TopBack

© Estonya Büyükelçiliği, Ankara Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: