Eesti keeles English
Türkçe
Konsolosluk Bilgileri » Vize Kuralları »

Yararlı bilgiler

19.07.2017

Konsolosluk bölümü (vize başvuruları, oturma izinleri, pasaportlar, e-ikamet kartları  vb) için randevu almak gerekmektedir ve randevular internetten online olarak alınabilir.

! - Randevu aldığınız saatte eğer Elçiliğe gelemeyecekseniz, diğer bekleyenlere Elçiliğin yardımcı olabilmesi için,  lütfen telefon veya e-posta ile bilgi veriniz.

  • Schengen vize başvurusunda online vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Doldurulan başvuru formu e-mail adresinize bir vize numarası ile birlikte gelecektir. Gelen bu formun çıktısını alarak Estonya Büyükelçiliğine imzalı olarak, diğer gerekli vize evraklarıyla beraber, şahsen getirmeniz gerekmektedir. Sadece imzalanmış başvuru formları vize başvurusu için geçerli olacaktır!

  • ! Formu doldururken lütfen Türkçe karakterlerini (İ, ı, Ĝ, ğ,  Ç, ç, Ş, ş ) kullanmayınız!

  • Vize başvuruları normalde 3 ile 7 iş günü arasında sonuçlanmaktadır (bu süre yurtdışından yapılan başvurularda 10 iş günüdür) bazı durumlarda bu süre 30 güne kadar çıkabilmektedir.


  • Geçerli seyahat belgesinin en az 2 adet boş vize sayfası olmalı ve vizenin geçerliliğinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdir.


TopBack

© Estonya Büyükelçiliği, Ankara Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: