Eesti keeles English
Türkçe
Etkinlikler ve duyurular »

Estonya Büyükelçiliği İstanbul’da Kuzey Yürüyüşü düzenliyor

30.04.2012


6 Mayıs Pazar günü Kuzey Yürüyüşçüleri Asya ve Avrupa’yı bağlayan İstanbul Boğaz köprüsünü istila edecek. Estonya Büyükelçiliği için çoktan gelenek haline gelen bu spor etkinliği Türkiye AB İşleri Bakanlığı, İstanbul Belediye Meclisi ve İstanbul Valiliği ile ortaklaşa ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkentidir.

Kuzey Yürüyüşü etkinliği Estonya’yi yaratıcı, dinamik ve açık bir ülke olarak tanıtırken bugün Türkiye’de neredeyse bilinmeyen yeni bir spor aktivitesinin denenmesine de imkan tanımaktadır.

Diplomatlar, üst düzey misafirler ve spor örgencilerinin yanı sıra etkinliğin katılımcıları arasında Estonya Dışişleri Bakanı Bay Urmas Paet ve Türkiye AB İşleri Bakanı Bay Egemen Bağış yer almaktadir. Kuzey yürüyüşünün tarihi ve doğru tekniği sporun yaratıcısı Marko Kantaneva tarafından tanıtılacaktır. Bütün katılımcılar MARKO markalı yürüme batonlarını kullanabilirler (www.markobrand.com).

Yürüyüş kısmından sonra Estonya Dışişleri Bakanı ve Türkiye AB Bakanı; Estonya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, mevcut AB işleri ve Türkiye’nin AB ile üyelik müzakere konuşmaları ile ilgili bir toplantı yapacaklar.

 

TopBack

© Estonya Büyükelçiliği, Ankara Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: